Dobro došli

Ilustracije i edukacije koje ohrabruju i poučavaju.
clios dreams edukacije i ilustracije

Ja sam Angela, magistra edukacije, profesorica povijesti i književnosti, supruga i feministica, umjetnica i poduzetnica. Još kao djevojčica obožavala sam knjige, crtanje, čitanje i maštanje. Za mene je škola uvijek bila sigurno mjesto, mjesto gdje rat prestaje, odrasli znaju što i zašto treba napraviti i mjesto na kojemu vrijede pravila koja stvaraju bolji svijet. Svijet kulture, učenja, podržavanja i uključenosti.

Trenutno sam u virtualnom svijetu poznatija kao Clio i vodim mali obrt za edukaciju i motivaciju kojemu je cilj da djeca vole učenje i da od svog obrazovanja dobiju najviše u odnosu na svoje potencijale!

Moj projekt temeljen je na mom obrazovanju i profesionalnom iskustvu u osnovnim i srednjim školama, u gimnazijskim i različitim strukovnim razredima. Kao magistra edukacije posjedujem brojna znanja iz roditeljske i dječje psihologije i pedagogije, a kao stručnjak iz društveno-humanističkog i umjetničkog područja imam mnogo širu sliku funkcioniranja društva i pojedinca. Zbog toga iskreno progovaram o problemima u školstvu i društvu i pomažem roditeljima i djeci pronaći prave strategije u prevladavanju školskih i društvenih izazova koje uočavam u kontaktu s učenicima i roditeljima.

Cilj mi je i popularizirati povijest i književnost i naučiti kako ta znanja koristiti u svakodnevnom životu i stvaranju bolje budućnosti. Danas shvaćamo kako je za kvalitetan život potrebno dobro shvaćati sebe i svijet, a najbolji način za to su upravo znanja koja dolaze iz ovih područja.

Svestrana sam osoba i volim kada se stvari rade kako treba, a ne polovično. Zbog toga je Clio's dreams je spoj umjetnosti, znanosti, povijesti, književnosti i moderne psihologije i pruža sveobuhvatan pristup koji polazi od srži problema koje imamo. Clio kroz ilustracije priča priče iz prošlosti koje ohrabruju, a kroz priručnike i edukacije pruža dublji uvid i strategije za rješavanje problema današnjice i stvaranje bolje budućnosti!

OBRT ZA EDUKACIJU, SAVJETOVANJE I DIZAJN

CLIO'S DREAMS

Iako su se ulaskom u učionicu mnogi moji snovi ostvarili, osjećala sam da teško funkcioniram u sustavu i da mi je potrebno više slobode kako bih zaista mogla pomoći djeci i roditeljima da otkriju strategije kojima mogu poboljšati svoj odnos sa školom i lakše prevladati školske probleme. Osim ilustracija koje ohrabruju djecu, u priprem su edukacije i materijali za roditelje, sve koji rade s djecom i radionice za djecu.

clio' sdreams edukacije i ilustracije koje ohrabruju i poučavaju škola učenje

CLIO U MEDIJIMA

Elegant.hr -

Uz Clio's dreams učenje nikad nije bilo zabavnije.

Journal.hr -

Ovi edukativni posteri idealan su božićno poklon.

clio ilustracije

ILUSTRACIJE

Clio ilustracije povijesnih i književnih ličnosti su:

 • porukom i izgledom prilagođene djeci

 • podsjećaju djecu svakodnevno na važne životne vrijednosti

 • potiču znatiželju

 • inspiriraju

 • imaju estetsku, emotivnu i edukativnu vrijednost

 • tiskane na profesionalnom visokokvalitetnom polusjajnom ili premium mat papiru

 • nastaju na temelju neke povijesne fotografije, skicu ručno izrađujem, a zatim digitalno oblikujem i odabirem edukativni tekst ili poruku

 • tekst se može personalizirati

 • uz narudžbu iz kolekcija povijesnih i književnih ličnosti stiže kao dio kompleta jedna ilustracija na dar na 220 gr običnom kvalitetnom A3 papiru

frida kahlo clio s dreams
POTIČU I POUČAVAJU

EDUKACIJE I LITERATURA

clios dreams edukacije dnevnik knjige e book

Clio studio priprema uvijek nove projekte kojima je cilj osnažiti roditelje kako bi mogli biti podrška djeci u prevladavanju izazova sa školom i učenjem. U pripremi su edukacije za roditelje koje pomažu kod djece razvijati samostalnost, odgovornost, samopouzdanje, kreativnost i brojne druge, za 21.stoljeće važne karakteristike i vještine. Sudjelujte u postavljanju važnih pitanja i priključite se sve većoj i inspirativnijoj Clio zajednici na besplatnom newsletteru i Instagramu.

Instagram

Krenulo je ono doba godine kada se pokreće pitanje o potrebi ocjenjivanja i o poklanjanju ocjena.
💡
Da bi mogli voditi kvalitetan razgovor o tome, mislim da je potrebno da znamo s kakvim se sve pritiscima i izazovima suočavaju učitelji, a čiji razlozi za pogreške, kada pogledamo širu perpektivu, ponekad i nisu tako različiti od onih koje imaju roditelji, a ponekad onima izvan škole ne bi uopće pali na pamet.
💡
Koji vas najviše iznenađuju? 
Kako prolaze vaša zaključivanja ocjena?
💜
Na online programu koji je u pripremi detaljno ćemo proći svrhu ocjena, njihovu kvalitetu i kako pomoći djetetu da se s njima nosi, a sutra na newsletteru vam odajem jesam li i ja ponekad poklonila ocjenu i žalim li zbog toga.
💡
Prijaviti se možete na www.cliosdreams.hr.
💜
#cliosdreams #učenje #ucitelji #uciti #znamzaštoučim #ocjene #skola #skolazazivot #znanja #obrazovanje #odgoj #pozitivnoroditeljstvo #ucenje #ucenici #roditeljstvo #zadjecu #svjesnoroditeljstvo #parenting #learning
Da vas čujem, koliko vas je jučer moralo gledati utakmicu s muževima? 🤣
Ne mogu reći da sam aktivno gledala, ali emocionalni naboj je bio vrlo prisutan!
⭐
I iako moj muž ne spada u one koji ne vole izražavanje i koji je HJ itekako iskoristio za razvijanje vještina koje su mu potrebne i poslovno i privatno, i iako sam srela mnoge učenike u svojoj karijeri koji su također odlični govornici i imaju razvijene vještine analitičkog ili kreativnog pisanja, tako sam srela mnogo, mnogo više njih s kojima me zapalo da sam im predavala njima najomraženiji predmet.
⭐
I iako postoje i drugi razlozi, kao što su programi za strukovne škole koje jednostavno treba zapaliti, opet, ako nastavimo razmišljati u tom smjeru, shvaćamo da potisnuti osjećaji i to što nisu uspjeli izraziti svoje emocije prikladno, primjerice kroz jezik, onda ih krenu često izražavati na neprimjerene i pogrešne načine kao što su huliganski ispadi. Da, prilično sam sigurna da takvi nisu voljeli čitati knjige ni pisati, i da, prilično sam sigurna da su često puta čuli da "budu muško".
⭐
Znam jer sam sa sličnima bila u učionici. Znam i da, kada se za njih pronađe pravo štivo kroz koje upoznaju sebe, te se stvari ipak mrvicu po mrvicu mijenjaju.
⭐
Znam i da se djeca koja ne vjeruju da mogu, neće ni truditi. Znam da bez shvaćanja emocija i psihologije učenja, učenje nije kvalitetno.
⭐
Sve što znam, dijelim s vama uskoro putem online programa koji će biti ono najvažnije što vam je potrebno da se osjećate sigurnije u interakciji s djecom oko škole i učenja! Prijavite se na besplatni newsletter i prvi saznajte nove informacije. 
⭐
Što vi mislite o ovoj temi? Pišite mi!
.
#cliosdreams #znamzaštoučim
#pomozimidanaučim #učenik
#učenje #učiti #uciti #ucitelji #skola #skolazazivot #odgoj #roditeljstvo #svjesnoroditeljstvo #pozitivnoroditeljstvo #zadjecu #nogomet
Život uglavnom ne ide po planu.

Obično stojimo na kolosijeku, nervozno pregledavamo popis vlakova da bi shvatili da onog kojeg mi čekamo nema.

Ljuti smo i na kolodvor i na službenike i na sebe. Za to vrijeme, ne vidimo kako je ružičnjak ispred stanice procvjetao, ni kako je netko s pažnjom postavio dječju ljuljačku. Ni kako je neki stari gospodin, sporim hodom naslanjajući se na štap, ponosno prošao svoju dnevnu šetnju. Uz to, dok god ne odaberemo novi vlak, put staje.

⭐Znati kako to postići je vještina koja razlikuje one sretne i uspješne od onih koji se tako ne osjećaju.

Volim tu energiju koju imaju željeznički kolodvori, a posebno mi je zabavno šetati po pruzi i kada nigdje ne idem. Imam osjećaj nekog prošlog vremena i gotovo kao da mogu opipati u zraku nadu s kojom je netko tražio svoje sjedište na putu u bolje sutra, čežnju onih koji dolaze i težinu onih koji odlaze.

Vjerujete li u takve stvari?

Kroz ova vrata ispred kojih sjedim, uz sve ostale duhove, vidim i duh jednog starijeg gospodina, ima duge brkove i namršten pogled. Iza njega korača dama blijede puti, tužnog pogleda. Sisi je mrzila Franjine odlaske u Opatiju, formalnost tih posjeta i snobizam bili su poput kamenog obruča oko njenog slobodnog srca.

Vjerojatno su izvana izgledali savršeno, ali nisu vidjeli ni ružičnjak, ni ljuljačku ni sunčano nebo iznad sebe. 

Imam tu sreću (ili nesreću?) da svemu što vidim pridajem značenje. To čini da me sitnice nevjerojatno vesele, ili rastužuju. Čini da me pokreće ono iznutra i da ne mogu raditi ništa u što ne vjerujem. Uvijek sam znala da nije bitno koje vlakove čekam, bitan je osjećaj koji imam. Ne pratim vozne redove, nego slijedim unutarnji kompas. 

I to je nešto što mislim da je važno razvijati kod djece. Jer kada osjećas taj unutarnji glas, nije bitno kakav je vozni red. Bitno je što ti kažeš.

Na edukacijama ćemo se baviti i time, kako pomoći djeci da razvijaju taj unutarnji kompas kako bi bila što otpornija, a školske izazove preokrenula u svoju korist!

Prijavi se na newsletter da ne propustiš informacije o online programu koji je u pripremi.

💜Ako imas ikakvih pitanja, tu sam za tebe!

#cliosdreams #učenje #obrazovanje #skola #odgoj #znam
Malo sam se poigrala ovom metaforom kako bih prikazala najčešće tipove roditeljstva koje uočavam, a usput učimo kako nam promatranje povijesti koristi u stvarnom životu. 

⭐Zar vam nisam rekla da povijest nije dosadna i beskorisna? 😀

⭐Kada se pojavilo prosvjetiteljstvo, oni koji su i dalje zagovarali apsolutizam kao dobar način vladanja, objašnjavali su to time da je čovjek čovjeku vuk, stoga je unaprijed određen poredak onaj najbolji, tako većina nema moć, ali nema ni odgovornosti, a vlast je u rukama jednog čovjeka.

⭐Kad to prevedemo u roditeljstvo, možemo li uočiti sličnosti? Vidimo li da kada mi držimo previše moći i vladamo djecom, odmah uzimamo i jedan dio njihove odgovornosti?

⭐Kako bi naučila jednom sama hodati, djeci je potrebno da ih vodimo tako da im dajemo mogućnosti za odgovornost.

⭐Pišite mi u komentarima, baš me zanima kako vi gledate na ovo! 

💜Na webu vam do kraja tjedna traju posebni popusti, a uz Teslu i Adu sada imamo i interaktivnu ilustraciju s pitanjima, zavirite! Jer znati postaviti pravo pitanje često je važnije od pamćenja činjenica! 🥰

I, je li vam povijest i dalje dosadna? 
😊

#cliosdreams #učenje #ucenje #uciti #znamzaštoučim #znanje #obrazovanje #ucitelji #odgoj #roditeljstvo #svjesnoroditeljstvo #parenting #motivacija #obrazovanje #poklonizadjecu
Nemojte me krivo shvatiti, nije da ja nisam održala mnogo predavanja na kojima su djeca umirala od dosade!🤣
.
Međutim, kada je ovo jedini način na koji predajemo, ne možemo se ljutiti na djecu zato što im se ne da. 

⭐Kao i s roditeljstvom, nije bitno da je uvijek sve idealno odrađeno, nego je bitno da se trudimo većinu vremena slati prave poruke.

⭐Kada sam držala ovakva predavanja?

Kada sam bila umorna ili nisam imala vremena pripremiti nešto zanimljivo.

Kada mi je neko gradivo zapravo dosadno pa mi je najlakše prepričati ga.

Kada sam imala nedostatak motivacije pa mi se činilo da nitko ne vidi sav trud i vrijeme uloženo u pripremu sata za npr.obradu gradiva srednjeg vijeka kroz različite vrste Gardnerovih inteligencija i zadatke u kojima dijete samo bira ono što najviše voli i što ga najviše veseli ili obradu gramatike za automehaničare kroz intervju s Messijem.

Kada ovo prevlada, a nije samo ponekad, i kada ne znamo zašto smo u učionici, onda to postaje problem.

⭐Podijelite s nama neko svoje super dosadno ili super zanimljivo predavanje u komentarima! 💞

⭐A ako i vama ponekad nedostaje motivacije, motivirajte se Clio ilustracijama i inspirativnim pričama na web stranici www.cliosdreams.hr ili klikom na poveznicu u profilu!
.
#cliosdreams #znanje #obrazovanje #škola #odgoj #skolazazivot
#skola
#ucenje
#ucenjekrozigru #ucitelji #uciti #učimosclio #znamzaštoučim #roditeljstvo #svjesnoroditeljstvo #mame #djeca #zadjecu #motivacija #inspiracija #posteri #kupujmohrvatsko #povijest
Da bi djeca znala zašto pišu zadaću, često je potrebno da to prvo to znamo i mi!
⭐
A znamo li?
😊
Pišite mi u komentarima! 💞
⭐
Osim toga, kod Clio vam na web-shopu trenutno traju proljetni popusti, a sve što je dostupno možete pogledati na www.cliosdreams.hr.
⭐
#učimosclio #cliosdreams #znamzaštoučim
#učenik #učenje #uciti #učiti #ucenje #znanje #odgoj #osobnirazvoj #roditeljstvo #roditelji #djeca #ucitelji #zadjecu #pozitivnoroditeljstvo #obrazovanje #skola #skolazazivot

Na Instagram profilu dijelim s vama redovito savjete i inspirativne priče iz prošlosti. Pridruži nam se!

clio stalno priprema nešto novo! Kako bi bila u toku s novostima, prijavi se na newsletter!

clios dreams eduakcije