Kako iskoristiti nogomet da motivirate djecu za učenje?

Za sve vas koji imate tog mališana koji je uvjeren u to da on „nije za školu”, ali obožava nogomet, sljedeći tekst na besplatnom newsletteru idealan je prvi korak kako biste potražili njegove jake strane i približili mu školu i učenje!

12/5/20222 min read

Posve je normalno da većina djece u nekom periodu školovanja ima probleme s učenjem, ali ako postoji dulji otpor školi i učenju općenito i imate osjećaj da se ne mičete s iste točke unatoč nagrađivanju, prigovaranju ili kažnjavanju, ovaj tekst je za vas. Naravno da možemo govoriti na sličan način o djevojčicama, ali zbog kulturoloških razloga i naše stvarnosti, a to govori i moje iskustvo, dječaci su puno češće oni koji imaju probleme s učenjem, a mame dječake češće su moje klijentice na konzulatacijama od majki djevojčica.

svjetsko prvenstvo hrvatska učenje i škola
svjetsko prvenstvo hrvatska učenje i škola

Kao što sam napomenula, to su s jedne strane kulturološki razlozi, zbog kojih dječake manje pripremamo za školu i pod manjim su vanjskim pritiskom da budu mirni i održavaju pažnju te stoga postižu i slabije uspjehe u tradicionalnom školovanju, ali istraživanja pokazuju da i roditelji, kada je riječ o školskom uspjehu, manje „ulažu” (a imaju i manje očekivanja) u dječake nego u djevojčice. Rekla bih da su to isto tako kulturološki razlozi. No, kulture se polako mijenjaju, a mi znamo, poučeni prošlošću, kako možemo i u nepovoljnim okolnostima za sebe napraviti nešto dobro.

problemi s učenjem
problemi s učenjem

jer vaš dječak može biti i nogometaš, ali i dobar učenik!

Greška koju većina nas radi kada je učenje u pitanju je da pokušavamo koristiti isključivo razum i informacije kako bi nagovorili ili uvjerili djecu da nešto naprave, a zaboravljamo da i emocije možemo koristiti kako bi mozak usmjerili tako da vodi djecu u prema uspjehu, ali onog pravom, trajnom i stabilnom, uspjehu zbog kojega će djeca imati više samopouzdanja i biit sretnija sa sobom, a ne samo prema praznim, klimavim ocjenama. Sada neću ulaziti u to zašto je to tako, jer bi tekst bio iznimno dug, nego ću vam dati par kratkih savjeta za razgovor s vašim dječarcem koji baš ne voli školu, ali voli nogomet. O tome kako mozak i emocije funkcioniraju i korelaciji sa školom i učenjem puno više na jednostavan način učimo na online programu, koji kreće u novoj godini, a uvijek se možete prijaviti na individualne konzultacije.

Klikom na sljedeći gumb, možete se prijaviti na besplatni newsletter u kojemu vam opisuje korake i aktivnosti koje možete činiti s vašim dječarcem koji "nije dobar u školi", ali voli nogomet kako bi ga potaknuli da ostvari svoje potencijale i u školi!

Newsletter se šalje do 9.12., a ako ga želite primiti naknadno, javite mi se na angela.cliosdreams@gmail.com ili putem društvenih mreža.

NOVA ILUSTRACIJA

Luka Modrić

Prigodna, nova ilustracija motivirat će svakog ljubitelja nogometa i podsjetiti ga na to kako je važno da vjeruje u sebe i kada je teško, baš kao Luka Modrić! Ilustracija je dostupna po promotivnoj cijeni do kraja prvenstva i idealan je božićni dar za svakog ljubitelja nogometa.

luka modrić prvenstvo pokloni za dječake
luka modrić prvenstvo pokloni za dječake